Το Logo του Απόλυτο
Το Logo του Απόλυτο
Ο μαθητής στο επίκεντρο – Συνεργασία με την ψυχολόγο Ιόλη Οικονόμου
Στο Απόλυτο δεν αρκούμαστε στο να προσφέρουμε "μαθήματα μαθηματικών"

Το φροντιστήριο μαθηματικών Απόλυτο στην Κέρκυρα με χαρά σας ανακοινώνει πως ξεκινά την συνεργασία του με την Ιόλη Οικονόμου, ψυχολόγο, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακό στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία. Στόχος είναι να δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές και τις οικογένειες τους να κουβεντιάσουν για ανησυχίες που μπορεί να τους προβληματίζουν.

Η μάθηση αποτελεί ένα βαθύ και προσωπικό βίωμα με πολλές προκλήσεις και προσκλήσεις τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς. Ο ρόλος του ψυχολόγου είναι πολυεπίπεδος και προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε μαθητής. Μερικά θέματα που συναντώνται συχνά στην συμβουλευτική είναι η δόμηση της καθημερινής οικογενειακής ζωής για την οργάνωση του διαβάσματος, η ενίσχυση της αίσθησης αυτοαξίας του μαθητή και η διερεύνηση των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει όπως το άγχος ή έλλειψη κινήτρου. Στις τελευταίες τάξεις του λυκείου δε, η συμβουλευτική μπορεί να αφορά ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού ή και καθορισμού στόχων σε σχέση με την σχολική επίδοση. Επίσης, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στον ψυχολόγο και για άλλα ζητήματα όπως το πώς να στηρίξουν το παιδί ή να ενισχύσουν το ενδιαφέρον του για το σχολείο και τις υποχρεώσεις που το αφορούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι καίρια η συνεργασία με έναν κατηρτισμένο ειδικό ο οποίος χωρίς γενικολογίες και τυποποιημένους κανόνες αλλά με στάση σεβασμού και κατανόησης, θα είναι διαθέσιμος να βρει μαζί με την οικογένεια τις πιο ταιριαστές λύσεις για την ίδια.

 

Στο Απόλυτο δεν αρκούμαστε στο να προσφέρουμε “μαθήματα μαθηματικών”. Η προσέγγιση μας βασίζεται στον μαθητή και όχι απλά στην τυπική διδασκαλία ενός μαθήματος μαθηματικών, με μια συνολική φροντίδα για τις ανάγκες τους.

Περισσότερα Νέα