Το Logo του Απόλυτο
Το Logo του Απόλυτο

LEGO® Education μαθήματα ρομποτικής

Το νέο LEGO® Education Spike Prime, ρομπότ για παιδιά, απευθύνεται στις ηλικίες από 10 ετών και πάνω  και έρχεται, ως συμπλήρωμα μαθημάτων στην τάξη, να συντελέσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους αλλά και να εξελίξει τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό.

Επίσης για μαθητές κάτω των 10 ετών προσφέρουμε το πρόγραμμα Lego Education WeDo 2.0 Core Set  ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού.

Τα μαθήματα ρομποτικής αποτελούν μια σύγχρονη παιδαγωγική μέθοδο που συνδυάζουν την επαφή της νέας γενιάς με την τεχνολογία με την δημιουργικότητα & την ανάπτυξη πιο σύνθετων ενδιαφερόντων για τα παιδιά. Έτσι η τεχνολογία γίνεται συνώνυμο της δημιουργικότητας & τα Σάββατα μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες για μικρούς προγραμματιστές.

συχνές ερωτήσεις

Σε ποιον απευθύνονται τα μαθήματα ρομποτικής; Πως μπορούν να βοηθήσουν το μέσο μαθητή; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα ρομποτικής & κάθε πότε γίνονται; Έχετε επιπλέον απορίες ή χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση; Μη διστάσετε να μας στείλετε ένα μήνυμα μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας μας

Τα μαθήματα ρομποτικής απευθύνονται σε 2 ηλικιακά γκρουπ 7-10 ετών  και 10-14 ετών. Συνδυάζουμε το παιχνίδι, τη διασκέδαση, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα! Πεποίθησή μας είναι πως το παιχνίδι είναι ένα μέσο το οποίο επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών.

Τα παιδιά αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, μέσω της επιτυχούς επίλυση καθημερινών προβλημάτων, δεξιότητες επικοινωνίας με συνομήλικους, ικανότητα αυτόρύθμισης της συμπεριφοράς τους, καθώς και έλεγχο των συναισθημάτων τους.
Επιπροσθέτως, αναφορικά με την επιρροή στην ακαδημαϊκή πορεία, τα παιδιά που αφιερώνουν παραπάνω χρόνο παίζοντας, έχουν πιο εμπλουτισμένο λεξιλόγιο, είναι πιο δημιουργικά και μπορούν να προσέχουν περισσότερο μέσα στην τάξη κατά την παράδοση του μαθήματος σε σχέση με τα παιδιά που δε συνηθίζουν να παίζουν τόσο συχνά.

Το LEGO Education WeDo 2.0 είναι σχεδιασμένο για τις τάξεις του Δημοτικού, παρέχοντας μια εκπαιδευτική λύση που θα εξάψει την περιέργεια των μαθητών ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού.

Το LEGO® Education SPIKE™ Prime είναι το νέο μέλος στην οικογένεια των εκπαιδευτικών λύσεων της LEGO Education! Οι μαθητές ηλικίας 10 ετών και άνω γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι.
Το SPIKE Prime συνδυάζει τουβλάκια LEGO, ένα ισχυρό προγραμματιζόμενο Hub με 6 θύρες, γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται και ακολουθεί τη φιλοσοφία του Scratch και μαθήματα STEAM που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση καθώς και το επίπεδο κριτικής σκέψης των μαθητών. Τα μαθήματα που μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε 45 λεπτά συνδυάζουν κατασκευή και προγραμματισμό διευκολύνοντας την εισαγωγή των μαθητών στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων και στην επίλυση προβλημάτων με εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Η διάρκεια του μαθήματος ρομποτικής είναι 1 ώρα και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο (πρωινές ώρες) επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα δίδακτρα είναι μηνιαία και το κόστος είναι 50€. Στο κάθε τμήμα συμμετέχουν αυστηρά μέχρι 6 παιδιά!